KAVURARAK KISIR NASIL YAPILIR
KISIR SEVMEYENIMIZ PEK YOKTUR GUNLERIN, DOGUM GUNLERİN,VAZGECILMEZ HELEDE KAVURARAK KISIR COK GUZEL OLUYOR ISLATILMISDAN DAHA COK SEVIYORUZ BIZ BU SEKLINI TEK FARKI BIRAZ UGRASTIRIYOR OLMASI KAVURMADAN DOLAYI....BEN SEKIL OLSUN DIYE KEK KALIBINA KOYDUM .
Malzemeler
2.5 su bardağı kısırlık bulgur
2 çay bardağı sıvıyağ
1 iri kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
çeğrek demet maydanoz
1 adet salatalık
6-7 adet kıvırcık
2 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz, karabiber, yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
İsterseniz kornişon turşu
Yapılışı
Kısırlık bulguru yıkayalım .İyice suyunu süzelim.
Soğanı çok küçük doğrayalım sıvıyağda geniş ve yayvan bir tencerede kavuralım.
Salçaları da ilave edip 3-4 dakika daha kavururalım.
Yıkadığımız kısırlık bulgur kavurduğumuz soğanlı salçanın üzerine döküp kavuralım.
Bu arada ara ara limon suyu dökerek kavurmaya devam edelim, kavurdukça bulgurumuz limon suyu sayesinde yumuşayacaktır.. Tuzunu ilave edelim. Limon suyu bitince bulgurunuz yumuşamadı ise ara ara su ilavesi ile kavurmaya devam edin.
Sarmısaklarımızı çok ince rendeleyerek ilave edelim..
Bu kavurma işlemi aşağı yukarı 15 dakika kadar sürüyor..
Bulgur yumuşayınca soğuması için kenara alalım.
Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayalım.
Soğumuş olan kısırımıza ,doğradığımız yeşilliklerimizi ve kalan baharatlarımızı ,
nar ekşisini de ekleyip karıştıralım.
Afiyet OLSUN...
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa