ISLAK KEK
NE YAPSAM NE YAPSAM DIYE DUSUNURKEN GECENLERDE ISLAK KEK GELDI AKLIMA HER ZAMAN YUMUSACIK KEKLERI SEVSEMDE ISLAK OLARAK GUZEL OLDUGUNU VE DEGISIK DEDIMM DENEDIM SUPER OLDULAR KEK EVINE TSKLER
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- Sosu için:
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
Yapılışı:
- Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
- Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
- Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
- Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
- Fırında çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıklasüsleyip servis yapın.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa