30 Kasım 2013 Cumartesi

KOLAY SARIYER BÖREĞİ

MRB GELEN MİSAFİRLERİME İLK DEFA YAPTIM KOLAY SARIYER BÖREĞİ ÇOK BEĞENDİLER DIŞARDAN ALINMIS DEDİLER EVET BENDE BU KADAR GÜZEL UMMUYORDUM HARIKAOLDU UZUM FISTIK OLDUMU ICINDE BOREKTEN KALANLAR BU  KADAR YENDI BITTI BU AKSAM SADECE BÖREK YENDI DESEM DOGRU VALLAHII afıyet olsun




Malzemeler:
500 gr.kıyma
1  soğan
kuş üzümü, yenibahari, karabiber, tuz
1 çorba  kaşığı tereyağ
24 adet yaprak baklava hamuru

Ara katlar için:
3 çorba kaşığı erimiş tereyağ

1 çay bardağı,  süt

1 çay bardağı, sıvıyağ
 Üzerine sürmek için: 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı

Yapılışı:

 Öncelikle iç harcını hazırlayalım, kesme tahtasında soğanı yemeklik doğrayalım bir tavaya kıymayı alalım kavuralım kestiğimiz soğanı ve yağı ilave edelim  soteleyelim. Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine baharatları ve kuş üzümünü katalım karıştıralım fazla ocakta tutmadan indirelim.
Ara katlara süreceğimiz sosu hazırlayalım: Çukur bir kaba  yağları ve sütü  karıştıralım.
 Baklavalık yufkanın bir tanesine ara sosunu sürelim, diğer yufkayı üzerine alalım soslayalım, üçüncü yufkayı da soslayalım son dördüncü yufkayı serelim bu yufkaya sos sürülmeyecek yufkanın uç tarafına  hazırladığımız iç harçtan koyalım ve rulo saralım. Ve yağladığımız fırın tepsisine  yerleştirelim.SONRA TEPSIYE DIZDIKTEN SONRA KESTIMM..

5 Yorum:

saat: 30 Kasım 2013 22:40 , Blogger Unknown dedi ki...

Cok guzeldi

 
saat: 2 Aralık 2013 09:41 , Blogger gülşah dedi ki...

o misafirlerden biri de bendim. sarıyer böreğinden daha güzel olduğunu söyleyebilirim.... eline sağlık

 
saat: 2 Aralık 2013 14:47 , Blogger Unknown dedi ki...

Cok guzeldi.eline saglik

 
saat: 18 Aralık 2013 03:26 , Blogger Unknown dedi ki...

AFIYET OLSUN CNMM

 
saat: 18 Aralık 2013 03:27 , Blogger Unknown dedi ki...

COK SAOLCNM AFIYET OLSUN

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa