KOLAY SARIYER BÖREĞİ
MRB GELEN MİSAFİRLERİME İLK DEFA YAPTIM KOLAY SARIYER BÖREĞİ ÇOK BEĞENDİLER DIŞARDAN ALINMIS DEDİLER EVET BENDE BU KADAR GÜZEL UMMUYORDUM HARIKAOLDU UZUM FISTIK OLDUMU ICINDE BOREKTEN KALANLAR BU KADAR YENDI BITTI BU AKSAM SADECE BÖREK YENDI DESEM DOGRU VALLAHII afıyet olsun
Malzemeler:
500 gr.kıyma
1 soğan
kuş üzümü, yenibahari, karabiber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 soğan
kuş üzümü, yenibahari, karabiber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
24 adet yaprak baklava hamuru
Ara katlar için:
3 çorba kaşığı erimiş tereyağ
3 çorba kaşığı erimiş tereyağ
1 çay bardağı, süt
1 çay bardağı, sıvıyağ
Üzerine sürmek için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayalım, kesme tahtasında soğanı yemeklik doğrayalım bir tavaya kıymayı alalım kavuralım kestiğimiz soğanı ve yağı ilave edelim soteleyelim. Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine baharatları ve kuş üzümünü katalım karıştıralım fazla ocakta tutmadan indirelim.
Ara katlara süreceğimiz sosu hazırlayalım: Çukur bir kaba yağları ve sütü karıştıralım.
Baklavalık yufkanın bir tanesine ara sosunu sürelim, diğer yufkayı üzerine alalım soslayalım, üçüncü yufkayı da soslayalım son dördüncü yufkayı serelim bu yufkaya sos sürülmeyecek yufkanın uç tarafına hazırladığımız iç harçtan koyalım ve rulo saralım. Ve yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.SONRA TEPSIYE DIZDIKTEN SONRA KESTIMM..
5 Yorum:
Cok guzeldi
o misafirlerden biri de bendim. sarıyer böreğinden daha güzel olduğunu söyleyebilirim.... eline sağlık
Cok guzeldi.eline saglik
AFIYET OLSUN CNMM
COK SAOLCNM AFIYET OLSUN
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa