27 Kasım 2013 Çarşamba

BİSCOTİ (İTALYAN KURABİYESİ)

                                             
merhaba arkadaslar bende ilk defa denedim ama gayet güzel sonuclar aldım ve aniden misafir geldiğinde hemen önüne cıkarabıleceginiz bir italyan kurabiyesi ister ılık sütün yanında ister kahvelerin yanında enfes bir damla cikolatalı kurabiye ve 40 gün cam kavanozun içinde saklayabilirsiniz tadını aldıktan sonra ben ancak 10 gün tutabildim.......tarifi sizlerle paylaşıyorumm....


EKMEK SEKLİNİ VERIP FIRINA VERIYORUZ.


                    CIKTI FIRINDAN EKMEK GIBI DILIMYELIM.....


                                             











          MALZEMELER
80 gr tereyağı
200 gr toz şeker
.  1 tatlı kaşığı vanilya özütü
.   3 yumurta
.   385 gr un
.   2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  . 1 cimdik tuz
    250 gr damla cikolata


YAPILISI:Öncelikle fırını 165 ısıtın.Tereyağını karıştırma kabına alın ve şekeri ilave edin iyice karıştırın ardından teker teker yumurtaları kırın, vanilya özünü koyun, unu eleyin, tuzu kabartma tozunu ve cimdik tuzukoyun ve karıştırın.(TUZ HAMURUN DENGEDE TUTMASINI SAĞLIYOR)

İyice karıştırıldıktan sonra çikolatalarıda ilave edin mikseri açın kısa karıştırıp hemen kapatın. Yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine ekmek şeklini verek koyun pişirin. Fırından çıktıktan sonra resimdeki gibi dilim dilim kesin.(ÜZERİNE 1 YUMURTA BEYAZI SÜRÜP BİRAZCIK TOZŞEKER SERPİN FIRINA KOYUN ÜSTÜ PEMBELEŞENE KADAR PİSİRİN.BİSCOTİLER RENGİ ALDIKTAN FIRINDAN CIKARTIN 10 DK DİNLENDİRİN, EKMEK GİBİ KESİN.SONRA FIRIN TELİNE DİZİN BU ARADA FIRININ DERECESINI 11O DÜŞÜRÜP 2O DK KURUTUN.ARTIK BİSCOTİLER HAZIR AFİYET OLSUN!!!! FIRINDA UZUN SÜRE BEKLETMEMEMİZİN SEBEBİ UZUN SÜRE RAF ÖMRÜ OLMASI İÇİN:::

2 Yorum:

saat: 28 Kasım 2013 04:54 , Blogger gülşah dedi ki...

bende hemen denemeyi düşünüyorum, harika görünüyor. eline sağlık...

 
saat: 18 Aralık 2013 03:34 , Blogger Unknown dedi ki...

AFIYT OLSUN GORUMCECIM

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa