15 Ocak 2015 Perşembe

YUFKALI EL AÇMASI BÖREĞİ

ÇOK KOLAY ÇOK BASİT BİR BÖREK TARİFİM VAR  EL AÇMASI SANAR MİSAFİRLERİNİZZ,HERKESLERİN HEMENCİK KISA SÜREDE YAPABİLECEĞİ BİR BÖREK KEK EVİNE AYSENUR ABLAMA TESEKKÜRLERR  BASLAYAYIM TARIFIMEE ....





ZEYNONUN MUTFAK AŞKI       FACEBOOK ZEYNO MUTFAKTA


MALZEMELER
Malzemeler 
5 adet (1 kilo) yufka
3 yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ (bir bardaktan 2 parmak eksik)
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
10 kare dondurulmuş milföy hamuru
yaklaşık 350gr. kalıp beyaz peynir
bir iri tutam maydanoz                       (AMA BEN İÇİNE ISPANAK VE KIYMA HARCI YAPTIM ))
ayrıca 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı süt 



HAZIRLANIŞI

Hazırlanışı 
Yumurta, süt ve sıvıyağı bir kasede birleşene kadar tel çırpıcı veya çatalla çırpın. Tuzu ekleyip karıştırın.
Maydanozu yıkayıp ufak kıyın, peynirle karıştırıp hazır hale getirin.
Tepsiyi hafif yağlayıp birinci yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin.
Sıvı harçla yufkayı ıslatın. İki yufkayı üzerine büzüştürerek yerleştirin. Tepsinin yarısını bir yufka dolduracak şekilde..
Tekrar yufkaları harçla ıslatıp bir yufkayı daha orta kısımda büzüştürüp yerleştirin ve ıslatın.
Peynirli harcı yayıp son yufkayı yerleştirip ıslattıktan sonra kenarlarda sarkan yufkayı üzerlerine kapatıp kalan harcı sürün.
Milföy hamurlarını buzluktan alıp 5 dakika kadar tezgahta çözdürün.ben içine ıspanak ve kıyma koydum
Sizler istediğiniz iç harcı koyabilirsinizz...AFİYET OLSUN::::

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa