21 Aralık 2014 Pazar

Hindistan Cevizli CİKOLATA SOSLU KAKAOLU muffinler

MERHABA İÇLERİNDE HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI OLAN MUFFİNLERİM DEĞİŞİK SEYLER YAPAYIM DEDİM KEVSERİN MUTFAGINI  GEZERKEN BULDUM...VE HUZURLARINIZDA TARİFİM...
ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI
FACEBOOK:ZEYNO MUTFAKTA

FACEBOOK:ZEYNO MUTFAKTA

malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
2 su bardağı un,

Hindistan cevizli iç harç için;

1,5 su bardağı hindistan cevizi,
1/2 çay bardağı süt (yeterli gelmezse arttırabilirsiniz),
2 yemek kaşığı pudra şekeri.

Hazırlanışı :

Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın,
Sütü ve yağı ekleyip çırpın,
Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin,
Ayrı bir kapta hindistan cevizi, süt ve şekeri karıştırın,
Muffin kalıplarına kek harcından birer yemek kaşığı koyun,
Hindistan cevizli harçtan cevizden biraz küçük toplar yapıp kalıpların içine yerleştirin,
Üzerlerini kek harcı ile doldurun,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun...


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa