14 Aralık 2013 Cumartesi

çikolatalı tart

bu hafta tatlı bir hafta sonu gecırmenız dılegıyle herkese cıkolatalı  tatlı mutlu huzurlu gunler dılıyorum..ve cok begeniyorum bızım aılede en cok begenılen tart olarak yenıyor haydı sızde mutfaga kosun hemen bırkere deneyın vazgecemeyeceksınızz.


ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI  

ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI
ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI  

ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI
ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI  

ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI
ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI  

ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI
ZEYNO'NUN MUTFAK AŞKI  


Malzemeler:
2 adet yumurta
100 gr margarin (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı süt yada yoğurt
1 çimcik tuz
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu

Çikolatası için:

3 paket 80 gramlık bitter çikolata
1 paket (200 gr) kutu krema
Süsleme için:
Çilek yada diğer mevsim meyveleri
File badem yada fındık    ıstedıgınız herseyı koyabılırsınız

Yapılışı:
1- Hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve yoğun bir karışım olana kadar çırpın (Çamurumsu bir kıvam almalı)
2- Tart kalıbını önce sıvıyağ ile yağlayın, sonra üzerine un serperek tüm kalıbın unlanmasını sağlayın. Unladığınız kalıbı ters çevirerek sirkeleyin ve fazla unu temizleyin. Hazırladığınız hamuru üzerine dökerek spatula yardımıyla düzeltin.
3- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
4- Pişen turta tabanını tezgaha alın. Oda sıcaklığına gelince kalıbı ters çevirerek çıkartın.
5- Çikolata dolgusu için 3 paket çikolatayı ince ince kıyın. Teflon bir sos tenceresine kremayı alın ve ısıtın. İçine kıydığınız çikolatanın tamamını ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin.
6- Hazırladığınız çikolata sosu tart tabanın üzerine dökün, file badem ve meyvelerle süsledikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa